Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  
Pagina's: [1] 2 3 ... 10
 1 
 Gepost op: april 18, 2021, 09:15:21 pm 
Gestart door Reikiedo - Laatste bericht door Reikiedo
Dag Frank,

Dank voor het antwoord. Ik kom hier een heel eind verder mee. Idd mss minder analyseren maar het er laten zijn. Ik voel me na iedere behandeling rustiger, sinds ik mezelf behandel slaap ik een stuk beter. Dus eea lijkt door de behandeling te komen. Over dit heftige schokken kon ik verder ook niks vinden, vandaar dat ik het hier post.
Ik ga voorlopig gewoon door en zullen zien wat er gaat gebeuren!

Nogmaals dank! Ook voor het verwijderen van mijn andere post, dit lukte me zelf niet.

 :gassho:

Groet Edo

 2 
 Gepost op: april 18, 2021, 03:59:48 pm 
Gestart door Reikiedo - Laatste bericht door Frank
Hai Edo,

Dat klinkt inderdaad vrij heftig.

Bewegen tijdens een inwijding, behandeling of meditatie is op zich niet vreemd. Dat gebeurt wel vaker. Van een beetje wiegen of schommelen tot schokken.
Het is de reactie van je lichaam op de energie (of dat wat de energie in je doet en aanraakt).
Jouw beschrijving klinkt wel heftiger dan ik zelf heb meegemaakt, gezien of gelezen. Maar het principe op zich is niet vreemd. Vaak neemt het effect na een tijd wel af (hoe lang dat duurt verschilt van persoon tot persoon en hangt ook af van de oorzaak van de bewegingen en of de oorzaak wordt aangepakt).

Het begint dus als reactie van je lichaam op de energie of dat wat de energie in je doet of aanraakt. Wat het in jouw specifieke geval is kan ik natuurlijk niet zeggen. Het kan van alles zijn... de energie die oude wonden of trauma's in je aanraakt, vastgeroeste overtuigingen, spanning, stress, lang gekoesterde boosheid, maar ook onzekerheid, zelfbeeld, angsten, dingen die je voor je hebt gehouden en nooit over hebt gesproken etc. etc.
En dan is er ook nog de mogelijkheid dat mensen bepaalde ervaringen zelf creëren; sommige mensen beginnen aan Reiki (of een andere vorm van healing, of meditatie o.i.d.) met de verwachting dat ze bepaalde dingen gaan voelen en ervaren. De menselijke geest kan dan twee dingen doen... óf je verwachtingen blokkeren je werkelijke ervaring waardoor je niets of weinig ervaart, óf je geest gaat een ervaring creëren op basis van wat je wilt of verwacht (= suggestie). Hoe het voor jou zit weet ik natuurlijk niet. Maar vanuit objectiviteit wil ik wel alle mogelijkheden waar ik op kom laten zien.

Als algemene regel geldt wel dat als het te onprettig is om te ervaren dat het beter is om er mee te stoppen of in ieder geval wat rustiger aan te doen met behandelen.
Je zegt dat je het niet onprettig vindt. Dat is mooi.

Het kan interessant zijn om de oorzaak te achterhalen, maar misschien is het wel belangrijker om gewoon te ervaren wat er gebeurt in plaats van te analyseren en interpreteren.

Hoe voel je je na een behandeling waarbij de schokken aanwezig waren? En wat voel je?
Voel je de schokken aankomen voor ze er zijn? Zijn er bepaalde plekken die meer schokken dan andere?
Zijn er bepaalde gedachten, geuren, beelden, gevoelens (o.i.d.) die vaker bij je opkomen tijdens een inwijding of behandeling waar de schokken aanwezig zijn?
Merk je dat er iets anders is na zo'n behandeling? (Hoeft niet hè)
Zou je jezelf als een druk persoon omschrijven? Hoe vaak maak je een pas op de plaats?

Een aantal tips die ik sowieso zou kunnen meegeven:
- Raak niet gehecht aan je ervaringen en aan het schokken. Vaak gaan bewegingen na een tijd weg of wordt het minder. Als het gaat, laat het gaan en houd het niet langer vast.
- Observeer je ervaring, maar oordeel niet. Wees objectief en vul geen dingen in; als je iets niet voelt, iets niet weet of ergens niet achter kan komen, geef dat dan toe en laat het los totdat je het wel weet. Soms wordt het vanzelf duidelijker, juist op die momenten dat je er niet te hard naar zoekt.

Gasshō,
Frank

(PS: je had twee keer hetzelfde topic geplaatst zag ik. Eentje heb ik verwijderd voor de overzichtelijkheid :^)^: )

 3 
 Gepost op: april 18, 2021, 03:34:51 pm 
Gestart door Reikiedo - Laatste bericht door Frank
Van harte welkom op het forum Edo!
Ik hoop dat dit forum een aanvulling kan zijn op je pad, en jouw pad voor het forum  :*^^*:

Gefeliciteerd met Reiki I!

Wat kunnen we je als virtueel welkomstdrankje inschenken?

 4 
 Gepost op: april 18, 2021, 12:06:26 pm 
Gestart door Reikiedo - Laatste bericht door Reikiedo
Dank jullie wel  :gassho:

 5 
 Gepost op: april 18, 2021, 12:05:15 pm 
Gestart door Reikiedo - Laatste bericht door Reikiedo
Hoi, een dikke week geleden heb ik mijn laatste inwijding gekregen. Tijdens eerdere reiki behandelingen schokte ik met mijn lichaam. Tijdens de inwijding ook, iedere inwijding werd dit heftiger. De laatste inwijding schudde en schokte ik alsof ik op de elektrische stoel zat zeg maar. Tijdens mezelf behandelen gebeurd dit ook. Lijkt alsof het erger wordt. Vrijdag een uitgebreid energetische behandeling gehad, de hele vloer trilde van mijn bewegingen. Heb vandaag mezelf pas weer behandeld om mijn lijf tot rust te laten komen. De bewegingen waren weer aanwezig. Mijn master heeft het nog nooit meegemaakt, we denken dat het spanningen zijn die uit mijn lijf moeten. Heeft iemand hier ervaring mee? Mij lijkt de oplossing vooral door blijven behandelen, maar andere tips zijn ook welkom.
Het schokken voelt overigens niet als vervelend, maar als een oplossing, zoals naar de wc gaan als je hoge nood hebt.  :gassho:

 6 
 Gepost op: april 16, 2021, 10:07:06 pm 
Gestart door Reikiedo - Laatste bericht door F.W.
Welkom, dat Reiki je mag brengen wat je er van verwacht :gassho1:

 7 
 Gepost op: april 15, 2021, 09:04:28 am 
Gestart door Reikiedo - Laatste bericht door Pola
Welkom, Edo.

 8 
 Gepost op: april 15, 2021, 07:27:31 am 
Gestart door Reikiedo - Laatste bericht door Dancing Cloud
Welkom !

 9 
 Gepost op: april 14, 2021, 09:41:38 pm 
Gestart door Reikiedo - Laatste bericht door Reikiedo
Hoi! Ik ben Edo, sinds een paar dagen ben ik ingeweid in Reiki 1. Ben ook al enige tijd bekend Qi Gong om energie te laten stromen door mijn lichaam, en hopelijk kan ik dadelijk ook andere mensen behandelen.
Ik heb 2 kinderen en wonen in het zuiden van het land. Ik sport graag, maar ben ook steeds meer bezig met spiritualiteit.

 10 
 Gepost op: april 08, 2021, 01:04:57 pm 
Gestart door Dancing Cloud - Laatste bericht door Dancing Cloud
Er is nog 1 plaats vrij

Dancing Cloud

Pagina's: [1] 2 3 ... 10

Pagina opgebouwd in 0.088 seconden met 21 queries.