Reiki algemeen > Algemeen Reiki

Lang geleden Reiki 2 er inmiddels bij

<< < (3/3)

kit01:

--- Citaat van: Frank op augustus 29, 2020, 07:31:46 pm ---Hai Kit,

Leuk dat je er weer bent!
Ik hoop dat je blijft hangen  :D

Gefeliciteerd met je stap naar Reiki 2!

Niets voelen kan heel frustrerend zijn. En nu juist die frustratie of teleurstelling kan je extra in de weg zitten. Dat kan op den duur een mentale blokkade vormen.
We lezen vaak allerlei ervaringen van mensen die verschillende dingen voelen, zien of op een andere manier waarnemen. Het gevaar bestaat dat dit de verwachting wekt dat ook wij iets moeten voelen en dat er in je eigen beoefening een grote focus komt te liggen op het voelen van iets.

Ik denk dat de eerste stap is: het opgeven van de wil om iets te voelen.
Hoe moeilijk dat misschien ook is. (En het wordt misschien wel moeilijker als je er vanuit gaat dat het moeilijk gaat zijn om die wil op te geven - probeer er dus vanuit te gaan dat jij (natuurlijk!) de kracht hebt om de knop om te zetten en de wil om te voelen los te laten. Dat kan jij gewoon!)

Het is ook interessant om eens voor jezelf te onderzoeken wat je eigenlijk verwacht van dat voelen. En waarom verwacht je eigenlijk dat je iets gaat voelen?
De focus op voelen maakt je misschien (ik ken je niet dus het is maar een idee  :^)^: ) blind voor de andere mogelijkheden.
Iedereen is anders en iedereen heeft min of meer z'n eigen manier om energie waar te nemen. Voelen in je handen is maar één van de mogelijkheden. Sommige mensen voelen energie, sommigen 'zien' het, sommigen ruiken het en sommigen hebben een soort 'weten' (moeilijk uit te leggen).
Als jij toevallig iemand bent die energie ruikt (of ziet of 'weet,' of...) en als je altijd verwacht dat je energie in je handen gaat voelen (en dat ook heel graag wilt) dan kan het best zijn dat je niet bewust kan worden van jouw eigen manier van waarnemen omdat je te gefocust bent op het voelen in de handen.

Ik denk dat dat een goed begin is. Loslaten is het sleutelwoord.
Daarnaast kan je aandacht besteden aan je voorbereiding voordat je een behandeling gaat geven. Ik weet natuurlijk niet hoe je gewend bent om je voor te bereiden, maar even een moment voor jezelf nemen waarin je ontspant en in een meditatieve staat komt kan je enorm helpen. Hoe rustiger en opener je geest is, hoe beter een behandeling gaat (ook los van of je nu wel of niet iets waarneemt).
Hoe drukker de geest hoe moeilijker het wordt om je aandacht er bij te houden, energie waar te nemen of je te laten leiden door de energie.

Wat Cariem en Dancing Cloud zeggen over het beoefenen met anderen, daar ben ik het ook mee eens. Dat kan op afstand, maar ook met fysieke oefenmomenten.
Samen (be)oefenen met iemand anders, bij voorkeur op locatie met je master of iemand anders die veel ervaring heeft, kan heel stimulerend werken. 'In de aura' (buurt/omgeving) zijn en (be)oefenen van iemand die veel ervaring heeft kan heel stimulerend zijn voor je eigen groei.

Grijnz, maar waar vind je zo iemand  :-)

Of Theo nog oefenmomenten organiseert weet ik niet, maar je kan het hem altijd vragen natuurlijk :D
Verder vind ik zo al een aantal masters en praktijken als ik "Reiki Utrecht" in Google typ. Ook via de masterlijst van de Reiki Alliance vind ik er een aantal.
Er is vast iemand te vinden in je omgeving die oefenmomenten organiseert als dat iets is dat je wilt.

Ik ga weer zoeken. En vanwaar de weer jaren terug ook gedaan. Een van de planeet gevallen (niet meer actief denk ik) en van ander weet ik de naam niet meer  ',:-(


--- Citaat van: kit01 op augustus 29, 2020, 09:51:01 am ---Doe zelf niet op afstand behandelen en heb het zelf niet ondergaan.
--- Einde van citaat ---
Was het ontvangen van een afstandsbehandeling geen onderdeel van je Reiki 2 cursus?

We hadden afstandsbehandeling geven aan master bij Reiki 2


--- Citaat van: kit01 op augustus 29, 2020, 09:51:01 am ---Behandel mezelf zo goed als iedere avond voor het slapen. Slaap dan beter. Weet dus dat het haar werk doet.
--- Einde van citaat ---
Dat is heel mooi!


--- Citaat van: kit01 op augustus 28, 2020, 09:15:49 am ---maar hoe zit het dan weer met toestemming van de persoon aan wie je zou willen geven?
--- Einde van citaat ---

Als je toestemming hebt dan kan je behandelen.

*Gasshō*
Frank

--- Einde van citaat ---

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie