Reiki algemeen > Algemeen Reiki

Hoe leg je reiki uit voor behandeling?

(1/2) > >>

Healing:
Tja, hoe doen jullie dat?

Eerst had ik de neiging voor een behandeling van alles te vertellen over reiki. Wat het is, wat het doet, wat je kan verwachten.

Maar gaanderweg ben ik erachter gekomen dat ik dat eigenlijk helemaal niet WIL. Reiki laat, naar mijn mening, zich niet uitleggen. Het liefste wil ik gewoon dat die persoon lekker gaat liggen, en gewoon zonder oordelen ervaart wat er gebeurd. Ik ben bang dat ik anders teveel al 'invul' voor die persoon...

Hoe doen jullie dit? Leggen jullie voor een behandeling uit wat Reiki is, hoe het werkt, wat je kan verwachten, wat je kan voelen? En hoe reageren mensen daarop? En hoe reageren mensen erop als je niks zegt en gewoon gaat beginnen?

Cariem

Pola:
Praktiseer niet meer. De mensen die voor een behandeling kwamen wisten meestal iets van reiki.
 Bij kennismaking: een praatje vooraf.
Ik vertelde dat reiki energie is. Dat ik mijn handen op bep. plaatsen zou leggen. dat men warm of koud enz. kan ervaren. Dat men moest zeggen als iets onprettig aanvoelde.
En een nagesprekje. Hoe vond men het. enz.
Ieder mens is anders. Dus ook elke x ander gesprekje.

Dancing Cloud:
Pola heeft het goed uitgelegd.
Ik zeg ook vaak kom met een open hart en open mind/geest, dus zonder verwachtingen.
Verder na de behandeling drink ruim water en neem contact met me op indien nodig.

Dancing Cloud

Pola:
En inderdaad water Dancing Cloud. En altijd nazorg :yy:

Frank:
Goeie vraag...
En ik sluit me bij Pola en Dancing Cloud aan dat er niet een eenduidig antwoord is wat ik een ander vertel of uitleg. Het ligt er heel erg aan of iemand er al iets over weet of bepaalde verwachtingen heeft.
Het is denk ik een goed idee om eerst te vragen naar wat iemand er al van weet en of iemand bepaalde verwachtingen heeft. Daar kan je dan vervolgens weer mooi op inhaken en inspelen :D

Een paar algemene dingen zijn er altijd wel te zeggen denk ik...
Iets over wat spirituele energie is, hoe de behandeling verloopt, dat men tijdens de behandeling mag praten als men daar echt behoefte aan heeft maar het goed is om te ontspannen en ervaren. Vragen om toestemming om diegene aan te raken en aangeven dat ik sommige delen sowieso niet aanraak en het altijd mogelijk is om de handen ergens boven te houden als aanraking onprettig is. Het advies om zo min mogelijk verwachtingen te hebben is er denk ik ook altijd wel onderdeel van. Daar komt dan bij dat ik wel aangeef dat er allerlei manieren zijn om een behandeling of om spirituele energie te ervaren of voelen, maar dat niets voelen op dit moment ook een prima mogelijkheid is en dat ze zich daar geen zorgen over hoeven maken.
Dat het heel goed mogelijk is dat ze na de behandeling nog iets van de energie of het effect van de behandeling kunnen merken zeg ik ook wel.

Maar goed, of ik dat allemaal vertel hangt dus wel erg af van of ze dat al weten of niet. √Čn of men bepaalde vragen heeft, want dat kan natuurlijk ook.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie