Reiki algemeen > Boeken en CD's

Reiki, Het Ware Verhaal

<< < (2/3) > >>

Frank:
Ik ben benieuwd of er iets nieuws in staat.
Als ik weer een keer geld heb zal ik het ook bestellen :P

Dank voor de tip!

Hetty:
En wat vindt men er van ?


Dick Zuiderduin:
Nog geen duidelijke mening.
Soms verrassend soms niet te aanvaarden.
Een in het oog lopend probleem de vertaler treedt in de voeten van de schrijver.
Groetjes Dick

Frank:
Het is inmiddels bijna twee jaar nadat dit topic werd gestart.
In de mailbox van Reikistromingen.be trof ik onderstaande e-mail van de vertaler van het boek van september 2015 (wat een klein wonder is, omdat het was ondergesneeuwd onder een berg aan spam). Op zijn verzoek dit bericht ook hier op het forum.

Ik begrijp waar z'n gevoel vandaan komt en vind dat spijtig.--- Citaat ---Bericht: Geachte webmaster,

Hierbij bericht ik u dat het boek in kwestie van "de markt" is gehaald. Wellicht kunt/wilt u dit kenbaar maken bij het relevante topic op de websites die u beheerd (bijv. door plaatsing van dit bericht).

Jammer dat er op de websites in kwestie over het boek en personen is geschreven zonder deze te kennen en/of op enige wijze te contacteren. Dit had kennelijke foutieve interpretaties en/of aannames - en hiermee gepaard gaande negatieve beeldvorming - eenvoudig kunnen voorkomen. Normen van fatsoen en zorgvuldigheid zijn mijns inziens met voeten getreden en een evenwichtig oordeel en/of leerproces is/zijn o.a. door het niet toepassen van het principe van "hoor en wederhoor" kansloos gesneuveld ........

Veel succes toegewenst met de fora en het pad van Reiki,

Hoogachtend,

Remko Kempff
--- Einde van citaat ---


Op het Belgische forum had ik destijds ook een lap tekst geschreven over wat ik van het boek vond en wat ik tegen was gekomen toen ik het gelezen had. Ook bijvoorbeeld Dick had daar iets uitgebreider gereageerd.
De hoofdgedachte was dat ik het boek afraad om te lezen (wel heel genuanceerd: er staan mooie en kloppende dingen in, maar ook dingen die niet waar zijn, dingen die ik niet in zo'n boek zou zetten e.d.). Desgewenst zou ik mijn ervaring van toen hier ook neer kunnen zetten.

Nicola Inanna Romme:


nu blijf ik toch wel heel nieuwsgierig wat Frank en Dick dan voor commentaar hadden op het boek. En wat er in staat.

tja

 :hart:

dat komt natuurlijk als iemand claims maakt als 'de' ware geschiedenis. Dat trekt dan. En dat is ook apart, dat dat trekt.

Want 'de' 'ware ' geschiedenis klinkt als iets dat je aan zou moeten nemen van iemand anders. Dat bijvoorbeeld een staat je op wil leggen. Ik zie het zo, zo is het, en jullie moeten dat van mij aannemen. Dat is goed voor jou. (in wines belang is dat?)

Ware geschiedenis inspireert, lijkt me.


hartegroet  :hart: Nicola

 

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie